Вівці в Карпатах

Вівці в Карпатах

Життя в горах тісно пов'язане з вівцями. Кожного дня ми користуємося речами, в яких присутня овеча вовна: шкарпетки, ліжники, ковдри. Навіть просинаючись під спів пташок, через відкрите вікно до нас доносяться звуки маленьких дзвоників, що лунають під час пробіжки овець.

Вівці в Карпатах — невід'ємна частина гірського життя, що зумовило розвиток вівчарства і плідну співпрацю людини і овець.

Цілою дружньою родиною пасуться ці вівці на сусідньому полі. Тут є батьки і діти, брати і сестри.

Овеча вовна в Карпатах

 

 

 

Овеча вовна незамінна в холодну пору року. Не можливо уявити карпатську зиму без шкарпеток з овечої вовни.

 

Вівці старанно вирощують свою вовну, жують екологічно чисту траву і дихають виключно чистим повітрям. Кожного ранку виходять на ранкову пробіжку, милуються гірськими краєвидами.

 

І цілісінький день ходять один біля одного. Їх згуртованості можна позаздрити. Раптом що, всі біжать в одну купку і такою купкою пересуваються далі.

Вівці в Карпатах — певний симбіоз людини і природи. Люди доглядають овець, піклуються про них, а вівці в свою чергу дарують:

  • цілюще молоко, з якого потім виготовляють овечу бринзу, дуже популярну на Закарпатті
  • цілющу овечу вовну, яка перетворюючись на різні вироби, може роками зігрівати людей.

А Ви коли-небудь пасли овець в Карпатах? — Приїжджайте у Верховину і спробуйте себе в цій цікавій і корисній галузі вівчарства.

Ви можете стати вівчарем на декілька годин, і назавжди закохатися в цих чудових, добрих і лагідних тварин, в їх розумні очі, та дивовижні принципи поведінки та життя.


Сонячна садиба

Івано-Франківська область
селище Верховина
вул. В. Чорновола, 77-а

Контактний телефон: 

+38 (068) 943 22 36

 

E-mail: info@sunnychaletua.com